Fakültemiz Temel Sanat Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Dr. İhsan Metinnam, Türkiye’den Ankara Keçiören Önder Ata ilkokulu koordinatörlüğünde, Sırbistan’dan “Janko Veselinovic” ve Kuzey Makedonya’dan “OOU Kiril Pejchinovic” ilkokulları ortaklığıyla yürütülen “Learning With Creative Drama” adlı Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 projesinde, 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yaratıcı dramanın temel kavramları, yaratıcı dramada planlama, oyunun, forum tiyatro ve anlatıcılık gibi çeşitli yaklaşımların yaratıcı drama süreçlerinde kullanımı, yaratıcı drama yoluyla sanatsal ve sosyal beceri geliştirme, sınıf içi yaratıcı drama uygulamaları gibi konuları ele alan iki aşamalı bir eğitim gerçekleştirmiştir. Eğitimin ilk aşamasında öğretmenlerin yaratıcı drama odaklı becerilerinin geliştirilmesi odaklı çalışılmıştır. Eğitimin ikinci aşamasında ise birinci aşamadaki bilgilerin, gerçek bir sınıf ortamında nasıl yaşama geçirileceği üzerinde durulmuştur. Bu amaçla, Sırbistanlı ve Kuzey Makedonyalı öğretmenler, Önder Ata İlkokulu öğrencileriyle gerçekleştirilen bir yaratıcı drama dersini gözlemlemişlerdir. Önümüzdeki iki yıl boyunca sürecek olan projenin Türkiye hareketliliği, ders gözlemlerinin değerlendirilmesi ve yaratıcı drama planları oluşturma çalışmalarıyla 10 Eylül 2021’de tamamlanacaktır..