Ankara Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlamaları etkinlikleri kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet’in 100 yılı Mail Art’ Sergisi 30 Ekim tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi giriş katında akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla açıldı. Sergi 17 Kasım tarihine kadar Güzel Sanatlar Fakültesi Giriş alanında izlenilebilecek. Türkiye’nin farklı şehir ve üniversitelerinden 95 sanatçı, akademisyenin 116 çalışmasının yer aldığı sergideki eserler fakülte koleksiyonuna dâhil olacaklar. Mail Art sanatçıların, amatörlerin yaratıcılıklarını, düşüncelerini, duygularını zarf, kartpostallar, mektuplar ve küçük boyutta kolay ulaşılabilir ve ulaştırılabilir ekonomik malzemelerle ifade ettikleri bir sanat türüdür.  Kökenleri sanat ve yaşamı birleştirme arzusuna dayanan Dada ve Fluxus akımlarına dayanır. Yaşamla sanatı birleştirme arzusuna dayanan bir ifade biçimi olması nedeniyle herkesin katılımını ve erişebilirliği teşvik eden, sanat alanında demokratikleşmeyi savunan birleştirici bir sanat türüdür.

AÜGSF Mail Art Sergi Görüntüleri